Voor de echte zoetekauwen en chocoholics onder ons is Rocky Road een absolute favoriet! Deze Amerikaanse klassieker zit vol met chocolade en een heerlijke vulling. Natuurlijk kun je lekker experimenteren en zo allerlei soorten Rocky Road maken. Het is niet alleen lekker maar vooral ook bijzonder eenvoudig om te maken!
Wat is Rocky road?
Rocky Road is eigenlijk niets meer dan wat chocolade en boter waar je een vulling in mengt. Door wat boter aan de chocolade toe te voegen krijg je een soort reep die minder hard is en dus veel makkelijker opeet. Met de vulling kun je absoluut alle kanten op. Vul het bijvoorbeeld met koekjes voor een soort Arretjescake. Maar in de VS gaan ze uiteraard nog veel verder en gaat er vaak ook marshmallows in, chocoladerepen en snoep zoals M&M’s of Snickers, nootjes of gewoon ander soort snoep.
Zo kun je ook lekker variëren en heel simpel een kerst Rocky Road maken door er kerstkransjes, gekonfijte sinaasappelschillen en schuimkransjes in te doen. Nog wat musketzaad erop en je hebt een heerlijke chocosnack met Kerst!
Maar ga ook eens voor een variant voor Sinterklaas: vervang de vulling door kruidnoten, speculaasjes, schuimpjes en marsepeintjes. Echt een hit met pakjesavond!
Ingrediënten Rocky road
Voor een Rocky Road van ongeveer 20x20cm.
- 300 gr pure chocolade
- 125 gr roomboter
- 25 gr acaciahoning
Circa 300 gr vulling (naar wens):
- 50 gr mini marshmallows
- 100 gr chocolade snoep zoals Maltesers of Twix
- 100 gr koekjes, bijv. digestive
- 50 gr noten, bijv. hazelnoten
Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld witte chocolade gebruiken. Laat in dit geval de boter weg uit het recept zodat het niet te zacht wordt. Kies er een lekkere vulling bij die het zoete van de chocola beter contrasteert zoals gevriesdroogde framboos en macadamia noten.
Het recept voor Rocky road
- Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter en honing toe en meng tot volledig gesmolten en glad is.
- Zorg dat de vulling in stukjes is. Koekjes kun je beter even fijner hakken, mini-marshmallows zijn al mooi klein. Bewaar wat van de vulling om er straks over te strooien. an
- Voeg de vulling toe aan de chocolade en roer het goed door. Zorg ervoor dat alle vulling bedekt is met chocolade.
- Bekleed een bakvorm of kader van circa 20x20cm met bakpapier en giet het gehele mengsel erin. Druk het met de achterkant van een lepel egaal uit.
- Bestrooi de bovenkant met de overgebleven vulling en druk dit heel licht in de chocolade zodat het straks blijft plakken.
- Zet de rocky road een paar uur of een nacht in de koelkast tot het volledig is uitgehard.
- Haal hem uit de koelkast en laat nog een uur op kamertemperatuur komen voordat je het in stukken gaat snijden. Zo voorkom je dat het afbrokkelt.