Macarons maken

Macarons maken te moeilijk voor thuisbakkers?

Met de juiste tips en tricks lukt het jou ook om de perfecte macaron te maken.

Gwenn Danis: Winnaar Heel Holland Bakt 2021

"Ook bij mij belandden er vroeger heel wat macarons in de prullenbak."

Het maken van de perfecte macaron kan een enorme uitdaging zijn. Er is veel dat mis kan gaan. De macarons zijn uitgelopen, of ze komen gescheurd of hol de oven uit. En zo zijn er nog wel meer dingen die mis kunnen gaan. Ik krijg regelmatig van thuisbakkers te horen: 'Macarons maken, daar begin ik niet aan. Die mislukken altijd!'.

Zo zonde! Want dat hoeft helemaal niet.


Eerlijk is eerlijk... Zelf bakte ik ook niet direct de perfecte macaron. Ook bij mij belandden er heel wat macarons in de prullenbak. 🙈

Ik ben een hele tijd bezig geweest, om het perfecte recept en de juiste methode te vinden. Tijden van uitproberen, aanpassen en perfectioneren. Daarnaast heb ik als banketbakker in een een tijd banketbakkerij gewerkt en hier bakten wij dagelijks ladingen vol met macarons.


Ik kan je nu zeggen: ik heb de sleutel tot de perfecte macaron gevonden. En gelukkig: het is echt geen hogere wiskunde. 😊 Met de juiste tips en tricks kan elke thuisbakker de heerlijkste macarons maken. Van het perfecte koekje tot de lekkerste vullingen!


Wat ik kan, kan jij ook!

Met mijn recept en methode, hebben al honderden thuisbakkers  de perfecte macarons gebakken!

Workshop macarons met Gwenn

Al honderden thuisbakkers gingen je voor 😍

Mijn ultieme recept en methode voor het maken van de perfecte macarons, heb ik tijdens mijn workshops op locatie, al met vele thuisbakkers gedeeld. En wat bleek? Na mijn workshop bakten ze thuis de mooiste en lekkerste macarons. Geen frustratie meer. Alleen maar genieten. 😃


Ik wil zoveel mogelijk thuisbakkers helpen bij het maken van dit verrukkelijke koekje!

Daarom deel ik alles wat jij moet weten voor het maken van die perfecte macaron, in mijn online videocursus: Meesterlijke Macarons. 

Macarons maken - Online cursus

Online videocursus: 'Meesterlijke Macarons'

In deze online videocursus, laat ik je stap-voor-stap zien, hoe jij de perfecte macarons kunt maken. Van het basisbeslag, opspuiten en bakken, tot de heerlijkste vullingen en recepten. Echt alles komt voorbij!


  • Opspuiten van prachtige ronde macarons van gelijke grootte
  • Verrukkelijke smaken: van salted caramel tot gin lime
  • Trouble shoot: gescheurde, uitgelopen en holle macarons zijn verleden tijd. 
  • De heerlijkste zelfgemaakte vullingen
  • Hét ultieme basisrecept waarmee al honderden thuisbakkers de perfecte macarons hebben gebakken.
  • Alles wat jij moeten weten, uitgelegd in praktische instructievideo's 
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week, onbeperkt toegang tot deze cursus
Krijg direct toegang

Zij gingen je al voor

Macarons zijn altijd moeilijke koekjes. Deze cursus heeft een goed basisrecept, aangevuld met recepten voor verschillende soorten vullingen waar je alle kanten mee op kunt. Dankzij de duidelijke stap voor stap uitleg en het terug kunnen kijken van de video's, geleerd goede macarons te maken. De gegeven tips, tricks en troubleshooting maken het compleet.
Helene Bruin
Dankzij de duidelijke, doelgerichte aanpak van deze workshop is het mij na eerdere vele, VELE mislukte Macarons eindelijk gelukt! De focus ligt op de details van het bakken, de instructies zijn helder en het resultaat alsof ik ze in Parijs heb gekocht…..

Marianne Poll

De macaron cursus van de Online Bakclub heeft me geholpen mijn macarons te perfectioneren. De recepten en video’s geven een goed beeld hoe de  perfecte macaron te maken. 

Annelies Leeuwe

In de online videocursus 'Meesterlijke Macarons' vind je onder andere:

Online bakcursus

Hét ultieme basisrecept voor het perfecte macaronbeslag

Krijg onbeperkt toegang tot mijn ultieme basisrecept voor de perfecte macarons. In de video neem ik je stap-voor-stap mee, bij het maken van het perfecte macaronbeslag. Met de beste ingrediënten, verhoudingen en technieken maak jij deze in een handomdraai. 😃 

Opspuiten en bakken van prachtige macarons

Vervolgens neem ik je mee bij het opspuiten en het perfect bakken van de macarons. Hier wil het namelijk nog wel eens mis gaan. Maar ik laat je precies zien hoe jij die mooie, strakke en gelijkgevormde ronde koekjes kunt maken.
Gaat er ergens toch iets mis? Geen nood! Check de trouble shoot en kom tot die perfecte macaron!

Verrukkelijke vullingen

De smaak van de macaron zit hem niet in het koekje, maar vooral in de vulling. Ik laat je zien hoe je de meeste verrukkelijke vullingen kunt maken en hoe je deze heerlijk op smaak kunt brengen. Denk aan een lekkere genach, banketbakkersroom of een verrukkelijke jam.

De lekkerste recepten

 In deze cursus ontdek je mijn favoriete macaronrecepten en neem ik je weer stap-voor-stap mee bij het maken ervan. Zoals Oreo macarons en de fancy Gin-Lime macarons. Dat wordt genieten!! 😍

Geweldige macarons cursus. Toch een ingewikkeld koekje, maar dankzij de cursus lukt het perfect. Mede door de geweldige tips die tussendoor gegeven worden door gwenn en die hij ook duidelijk en eenvoudig in de video laat zien. Daarnaast diverse vullingen laten zien. Ook weer heel eenvoudig uitgelegd.
Wilfred Jansen
Macarons maken - Online cursus
€ 97,-

Online cursus: 'Meesterlijke Macarons'

Krijg nu onbeperkt toegang tot de meest volledige online macaroncursus, met echt alles wat je moet weten over het maken van de perfecte macaron. 

De meest gestelde vragen over deze cursus:

Is dit ook geschikt voor mij als beginnende thuisbakker?

Zeker. Gwenn neemt je in de video’s stap voor stap mee door het hele proces. Je kunt het helemaal volgen op je eigen tempo.


Hoelang houd ik toegang tot de cursus?

Je krijgt lifetime toegang tot de cursus. Je hebt dus altijd toegang, 24 uur per dag.


Is dit een abonnement?

Nee hoor, het is eenmalig bedrag. Je hebt lifetime toegang tot de cursus.

Kan ik de cursus ook op mijn telefoon bekijken?

Ja. De e-learning omgeving is geoptimaliseerd voor desktop, tablet en mobiel. Je kunt zelfs gebruik maken van een handige app als je zou willen.


Wat als ik ontevreden ben over de cursus?

Dat kunnen we ons niet voorstellen 😀

Mocht je toch niet tevreden zijn over de cursus. Laat het ons dan binnen 14 dagen weten en we storten het aankoopbedrag terug.

Direct starten
14 dagen niet goed geld terug